Werkgever

Uitzending, pay-roll en detachering

Bent u dringend op zoek naar personeel vanwege:
- het groeien van de organisatie,
- langdurig ziekteverzuim,
- het voorkomen van overcapaciteit,
- vakantieperioden

Flexi-Job kan uw partner zijn in het idealiseren van uw personeelsbestand.
Wij geven u de zekerheid dat er wordt voldaan aan alle wet- en regelgevingen.

Flexi-job is lid van de NBBU en werkt volgens het NEN-4400-1 certificaat. Dit betekent dat wij duidelijke en transparante bedrijfsprocessen hebben. Onze toegewijde medewerkers zorgen voor een snelle service en dienstverlening met de kwaliteit die u zoekt.

Flexi-job staat voor flexibiliteit!
In de meeste branches is kostenbewustzijn toegenomen. Bedrijven zettten daarom vooral in op het besparen van kosten. Dit is de reden dat veel bedrijven ervoor kiezen om de factor arbeid flexibel te maken.

Wat zijn de voordelen en mogelijkheden:
- Uitzenden via fase 1,2,3,4,
- Detacheren met 6 tijdelijke contracten in 4 jaar,
- Flexi-Job draagt zorg voor de salarisadministratie en loondoorbetaling bij ziekte,
- Flexi-Job levert binnen (bijna) alle branches,
- Gunstige tariefstelling.

Uitzenden
Uw eigen mensen gaan op vakantie, gaan met zwangerschapsverlof. U heeft een grote order binnengekregen of wellicht heeft u te maken met een seizoenspiek. U wilt uw organisatie flexibel houden op personeelsgebied. Wat de reden ook is, via Flexi-Job kunt u tijdelijk een gekwalificeerde kracht inhuren. 

Payroll
Met payrolling kunt u het contractbeheer en de verloning van de door uzelf geworven personeel risicoloos, gemakkelijk en voordelig uitbesteden. Uw nieuwe medewerker komt bij ons op contract, via een uitzendovereenkomst of een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. 

Wij betalen uw medewerkers uit en regelen alle personeelsadministratieve zaken. De inhoudelijke contractbepalingen legt u samen met ons vast aan de hand van uw wensen en die van de (nieuwe) medewerker. 

Met deze treden wij op als juridisch werkgever (formeel), eentje op afstand. Het persoonlijke werkgeverschap, zoals de begeleiding van de medewerker op het werk en, zijn of haar beoordeling, blijft uw verantwoordelijkheid. 

Onze payroll service biedt u de gelegenheid zelf u medewerkers te selecteren, terwijl de salarisverwerking, en alle overige administratieve handelingen door ons worden uitgevoerd. 

Waarom payrollen?
U heeft wel werk voor extra personeel, maar durft in "deze tijden" niet direct met iemand een (vast) dienstverband aan te gaan, dan kunt u uw personeel onderbrengen bij Uitzendbureau Flexi-Job. Doordat u zelf de werving en selectie al heeft gedaan, kunnen wij deze dienst verlenen tegen een zeer scherp tarief. 

U heeft geen contractverplichting, geen loondoorbetaling bij ziekte,alleen daadwerkelijk gewerkte uren worden betaald, afdrachten soc.premies worden door ons geregeld!

Kortom: veel minder administratieve lasten!

Detachering
Detachering is het inhuren van personeel voor bepaalde tijd, vaak gebeurt dit op basis van langdurige overeenkomsten. Flexi-Job heeft de mensen in dienst en u huurt hen voor een periode in. Formeel gezien zijn wij dus de werkgever en loopt u als opdrachtgever geen enkel risico. De administratieve lasten en de risico's bij ziekte en arbeidsongeschiktheid zijn onze verantwoordelijkheid.

Waarom detacheren?
Is het aanbieden van een vast contract voor uw organisatie niet mogelijk of wenselijk, dan is detachering de oplossing, hierbij kunt u denken aan projecten voor bepaalde tijd of langdurig ziekte van uw eigen personeel. Bij een detacheringscontract kan de werknemer niet van het ene op het andere moment stoppen.
In overleg worden de arbeidsvoorwaarden kortgesloten.

Werving & Selectie
Naar aanleiding van het door u geschreven functieprofiel, selecteert Flexi-Job voor u een passende medewerker. Deze medewerker komt bij u in de loon- en personeelsadministratie. 

Denkt u na over een pool van arbeidskrachten, detachering voor een bepaald project? 

Laten we eens om de tafel gaan zitten en bekijken wat wij voor u kunnen betekenen!

56+ Medewerker
Een 56 plusser heeft de nodige ervaring en beschikt bijna altijd 
over een voortspruitende wil om te werken;

De 56 plusser kan de ideale medewerker voor u zijn!
Bent u werkgever en op zoek naar gedreven en ervaren medewerkers?
Meld dan uw vacatures zo snel mogelijk aan bij Flexi-Job!
Er zijn zeer interessante regelingen, zoals premiekortingen.
Hierdoor is het voor u aantrekkelijk om 56 plussers in dienst te nemen.

Dit geldt voor uitzenden, payroll en detachering.

Laat u informeren over de mogelijkheden.

Share by: